گندم گیاهی است که برای تهیه غذا در نواحی معتدل کاشته شد و امروزه در اکثر مناطق کشت می شود. این گیاه اگر به عنوان گیاه پوششی برای کنترل علف هرز کاشته شود دارای خاصیت اللوپاتیک می باشد. نتایج تحقیقات نشان می دهد که ارقام جدید گندم مقاومت متفاوتی در مقابل علف هرز دارند. تعداد زیادی از مواد اللوپاتیک در گندم مشخص شده اند که عموما متعلق به اسیدهای فنولیک، اسیدهای هیدروزامیک و اسیدهای چرب کوتاه می باشند. تاثیر منفی کشت گندم بر دیگر گیاهان نیز در سیستم های مختلف زراعی گزارش شده است. تحقیقات برای مشخص کردن کنترل ژنتیکی اللوپاتی گندم قبل از ایجاد ارقام گندم اللوپاتیک، مورد نیاز است.